Menu

FC Djursland bliver en del af Grenaa IF

image
23. november 2018 kl. 14:11
En af de store udfordringer har været økonomi og koblingen med den nuværende selskabsform FC Djursland Elite A/S

Konstitueret direktør Henning Skov Meisler og undertegnet har nu arbejdet sammen i nogle måneder og vi ønsker hermed at redegøre for nogle af de forandringer der er iværksat omkring den administrative del i FC Djursland.

Som bestyrelsesformand må jeg erkende, at bestyrelsen overtog en ”virksomhed”, som gennem en lang årrække har været udfordret, med intern uro og ubalance. Kort sagt, var der mange skeletter i skabet, som pludselig dukkede frem. Hvilket har gjort det svært. Største delen af vores arbejde har vi brugt på brandslukning. Der er blevet lagt mange timer i projektet, fra alle involverede, også lagt flere end hvad man kan forvente af frivillige.

En af de store udfordringer har været økonomi og koblingen med den nuværende selskabsform FC Djursland Elite A/S, hvilket Henning og jeg herunder vil forsøge at forklare.

Fodboldoverbygningen FC Djursland er tegnet på baggrund af DBU’s regler og har som udgangspunkt ingen sammenhæng med FC Djursland Elite A/S. Det er afgørende at der skelnes mellem overbygningen FC Djusland og selskabet FC Djursland Elite A/S. Det var oprindeligt ikke nødvendigt at etablere et A/S for at styre FCD, det valgte man bare dengang, men eftersom FC Djursland i Danmarksserien, har status af ”amatørklub”, har det gjort arbejdsbetingelserne meget vanskelige under den nuværende selskabsform. Udgifter til driften af FC Djursland Elite A/S er- og bliver en klods om benet på FC Djursland og derfor indstilles der fra vores side og en enig bestyrelse følgende. Fremadrettet etableres et samarbejdsudvalg under GIF, Som vi kender det fra f.eks. Kattegat-Cup. Den nuværende indgåede overbygningsaftale har intet med FC Djursland Elite A/S at gøre, derfor vil driften af FC Djursland fortsætte med uændret navn som en del af GIF.

Alle med et talent skal have muligheden for at dygtiggøre sig lokalt. Det er fortsat filosofien bag FC Djursland.

Hvorfor?
Realiteten er at vi er sårbare! Flere unge forlader Djursland efter endt ungdomsuddannelse og søger mod Randers/Århus og øvrige DK. Vi mener at FC Djursland har langt større forpligtigelser end blot at tænke på egen overlevelse, men at FC Djursland kan være med til at vise vejen for Djursland. Blandt andet viser samarbejdet med Brazil Fotball College med al tydelighed, at med det rette set up er Djursland ikke en udkantslandsdel, men et attraktivt sted at være ung.

Selvom FC Djursland i nogens øjne er en varm kartoffel, ser vi ingen grund til at genopfinde en ny overbygning. FC Djursland er fastslået brand, som trods modgang har formået at vise sit værd.

Fremtiden for FCD
Hvem skal sidde i det nye udvalg (FCD) under GIF?
Henning Meisler (Formand), Morten Torp (Sponsoransvarlig), Carl-Eric Pallesen (Næstformand), Nikolaj Søjmark (Sportschef), Allan Firgaard (Repræsentant for U19), Ronnie Didriksen og Michael Pederseen (fra Østdjurs) og Kim Jørgensen (AC Norddjurs).

Vi har brug for jer!

Venlig hilsen

Bjørn Johansen
Bestyrelsesformand

Henning Skov Meisler
Konstitueret direktør

For yderligere spørgsmål: Henning Meisler tlf. 3038 1954