Menu

DS: Status over første halvdel af sæsonen 2019/20

image Foto: Young Work Productions
FC Djursland
14. november 2019 kl. 22:05
Efter første halvdel af 2019/20-sæsonen i Danmarksserien er hajerne gået på vinterpause med en placering lige over nedrykningsstregen. Få her et overblik over efterårssæsonen, og hør assistenttræner Jeppe Juhl Jensens syn på samme.

For små to uger siden gik DS-holdet på vinterpause med et 0-3-nederlag til Kjellerup IF, som gjorde, at vi sluttede på en sjetteplads efter en halvsæson med op- og nedture. Assistenttræner Jeppe Juhl Jensen fortæller, at holdet fra start vidste, at det ville blive en svær sæson, idet fire ud af 10 hold rykker ned. Målsætningen var derfor klar - at undgå nedrykning. Det er lykkedes os at holde os på den rigtige side af stregen efter første halvdel af sæsonen, og assistenten er samlet set fint tilfreds.

"Vi ville gerne have stået med fire-fem point mere på nuværende tidspunkt, men omvendt har vi også scoret flere gange i slutminutterne, så alt i alt kan vi være tilfredse med pointhøsten," udtaler Jeppe.

En stærk defensiv
Efter de første 14 runder er vi det tredjemindst scorende hold i ligaen med et gennemsnit på 1,4 mål pr. kamp. Kun bundholdene VRI og Nørresundby har scoret færre, end vi har. Denne statistik kommer dog ikke bag på Jeppe: 

"Vi har haft et skærpet fokus omkring defensiven i denne sæson og arbejdet med, at vi ikke nødvendigvis skal score tre-fire mål for at vinde vores kampe. Når man fokuserer så meget på at have et stærkt defensivt udtryk, vil det ofte påvirke offensiven."

Fokusset på forsvaret har tilsyneladende også båret frugt. På trods af vores placering i den nedre halvdel af tabellen er der kun tre hold, der har lukket færre mål ind end os, heriblandt topholdet fra Holstebro. Vi har f.eks. bevogtet buret bedre end Silkeborg KFUM på andenpladsen, der har indkasseret fem mål mere ind, end vi har.

En del af grunden til, at vores forsvar har fungeret godt, kan skyldes trænerteamets tilpasning af formationer i forhold til modstanderen. Vi har ofte spillet 3-5-2, men andre gange har nogle alternativer givet bedre mening.

"Vi har spillet 4-1-4-1 de gange, hvor vi vidste, at vi ville få problemer med modstandernes dygtige, offensive spillere. Denne formation beskytter bagkæden en smule bedre, og det har virket fint i efteråret," fortæller assistenttræneren.

Positive overraskelser
I sommerpausen op til den nuværende sæson var der ikke stor udskiftning i spillertruppen, hvor unge Sebastian Væggemose kan nævnes som én af få tilgange. Jeppe Juhl Jensen er dog, på trods af at truppen mere eller mindre er magen til truppen i sidste sæson, alligevel overrasket over spillernes præstationer.

"Jeg synes, flere har overrasket positivt, og andre har spillet på et forventeligt højt niveau, så det er svært at fremhæve enkelte. Jesper Bredahl har været god og reddet point til holdet flere gange og er vokset som keeper. Christian Fløjborg er blevet bedre og bedre på pladsen som wingback og har spillet en god halvsæson, selvom han i sidste sæson ikke var fast mand."

Den rigtige side af stregen
Som nævnt tidligere, var målsætningen fra sæsonstart at sikre overlevelse, og selvom der i flere kampe har været lovende spil fra hajernes side af, er assistenttræneren ikke et sekund i tvivl om, hvad målet er efter vinterpausen:

"Overlevelse! Uden tvivl. Det er lige meget for mig, om det bliver som nummer to eller seks, vi skal bare være på den rigtige side af stregen."

Netop overlevelse er det, der skal kæmpes for, når forårssæsonen sparkes i gang den 14. marts ude mod Viby IF, som er et af de hold, vi helst skal holde under os for at sikre os en sæson mere i landets fjerdebedste række.