Menu

Tæt remis mod IF Lyseng

image Foto: Young Work Productions // Jeppe Juhl (t.h.) i én af mange dueller.
FC Djursland
24. august 2019 kl. 17:54
Lørdag eftermiddag tog hajerne imod IF Lyseng i sæsonens fjerde runde. Igen lykkedes det os at få point på hjemmebane mod en stærk modstander.

Lørdag eftermiddag var det tid til fjerde runde af sæsonen, hvor vi tog imod Lyseng på en solskinsrig sensommerdag. Lyseng var sidste år et tophold og er startet fint ud i år med to sejre af tre mulige, men det er et mandsskab, som vi som regel spiller lige op med. I dag var ingen undtagelse, da det blev en tæt, hård og - i nogle perioder - en taktisk affære. 

Cheftræner Robert Sørensen og co. havde i løbet af ugen forsøgt at få lukket den åbne blødning, der har været i de seneste kampe, som vi har tabt på mange personlige fejl.

Vi stillede op til kampen som følger: Jesper Bredahl på kassen, og et forsvar bestående af Overgaard, Busk, Juhl og Fløjborg. Væggemose var 6'er, og foran ham lå Laursen og Cramer. Kanterne var Koch og Jensen, og på toppen var Lahn.

Vi starter fint ud med en pæn chance, hvor Koch kommer igennem i højre side og lægger et indlæg, der dog er lidt for højt til, Oliver Jensen kan nå op til det. 10 minutter efter er Koch på spil igen, da han, efter et indlæg fra Jeppe Juhl, helflugter bolden, der går et stykke over mål. Da der er spillet lidt under et kvarter får Lyseng bolden i kassen, men der er klart offside, så fortsat 0-0. 

Generelt er der en smule åbent i begge ender i de første 20 minutter. Lyseng kommer til en stor chance efter næsten et kvarters spil, men afslutningen går lige forbi. Et par minutter efter har vi første halvlegs formentlig største chance, da Oliver Jensen trækker ind i banen fra venstre side og afslutter, men skuddet rettes af. Lahn reagerer hurtigt, når bolden lige akkurat før gæsternes målmand og prikker den over ham, men afslutningen går millimeter over mål.

Midt i anden halvleg er der vandpause. Det har været tæt, men vi har haft de største muligheder - dog stadig ingen scoringer. 

Da vi begynder igen er det gæsternes tur til at forsøge sig fremadrettet. En Lyseng-spiller kommer frem til en fin chance, men en velspillende Bredahl parerer til hjørne. 

Efter 37 minutter går Laursen ud med en skade og erstattes af Høffe. Lyseng har et skud udefra, der går tæt forbi, men begge hold går scoringsløse til pause efter en tæt første halvleg, der de sidste 25 minutter bar præg af indianerfodbold, uden så mange chancer.

Lyseng kommer bedst ud efter pausen, og i flere situationer redder Bredahl flot - især da Lyseng kommer frem til en stor hovedstødschance efter 20 minutter af anden halvleg, hvor vores keeper laver en fantastisk feberredning. Havde bolden gået i mål, havde det dog ikke rigtig gjort en forskel, da der efterfølgende blev dømt offside på Lyseng-spilleren.

Cramer modtager et gult kort i starten af halvlegen for en sen tackling, men i resten af kampen er der ikke en finger at sætte på hans præstation. Han erobrer mange bolde, kommer til nogle fine hovedstødschancer og holder godt på bolden med sin fysik.

Janus kommer ind i midten af halvlegen i stedet for Væggemose, der bar på et gult kort fra første halvleg, og Bruun bytter med Lahn. Det viste sig at være en god ide, da vi det sidste kvarter har overtaget. Især Bruun skaber frygt hos gæsternes forsvar med et par fine gennembrud og chancer. Til allersidst er Lyseng dog lige ved at tage alle tre point. Først har de et skud på stolpen, og lidt efter får gæsternes anfører en friløber, men der fløjtes for offside.

Det slutter 0-0, hvilket er rimelig fortjent målt på spil og chancer. Vores åbne blødning blev lukket, og vi fik ét point mod et formodet tophold. Vi takker for de mange fremmødte fans, heriblandt FCD Ultras, der bidrog med slagsange og god stemning. Det er næppe tilfældigt, vi har samlet fire ud af seks point sammen mod stærke modstandere hjemme på HSM Arena.

Næste kamp er på lørdag, hvor vi drager til Kjellerup i sæsonens femte runde. #FORZA FCD!