Menu

U19: Nederlag til Viby IF i test trods god start

image Foto: Allan Firgaard Jespersen
FC Djursland
03. marts 2020 kl. 07:00
På årets første forårsdag tog de unge hajer imod Viby IF i sin tredje træningskamp i opstarten. På trods af en tidlig føring blev det hele vendt på hovedet - bl.a. pga. et flot langskud af gæsterne.
I opstartens tredje træningskamp - med sæsonstart lige om hjørnet - kom Viby IF på besøg fra Aarhus. Desværre var der gået kludder i dommerbestillingen, så der kom ingen linjedommere. 
Lasse måtte melde afbud pga. sygdom. Startopstillingen så sådan ud: Blicher, Diego, Guney, Firgaard og Mads, Taylor, Mikkel og Nicklas, Sander, HJ og Hassan. På bænken var Nikolaj, Ivan, Bestun og Kasper. Temaet for dagens kamp var, at vi skal spille vores eget spil med hurtig boldomgang, og så skulle vi holde fokus i 90+ minutter.
Vi lægger godt ud. Efter 10 minutter har vi et par gange været på besøg i Vibys felt. Nicklas har haft et enkelt frisparksforsøg lige forbi mål, da Sander var blevet fældet lige uden for feltet.
Efter 14 minutter går Hassan, lige efter bogen, mod baglinjen. Han kigger op og finder Sander midt for mål. Sander svigter ikke, så vi får en god start med en 1-0 føring. Vi har initiativet og får spillet bolden godt rundt.
Efter ca. 20 minutter får Viby deres første chance, da vi giver et frispark dybt i vores venstre side. Viby sender bolden langt i feltet, og Blicher må strække sig langt for at få den til hjørne, som ikke bliver til noget alvorligt.
30 minutter spillet - Thor kommer ind for Hassan, som har spillet 45 gode minutter for DS lørdag. Et par minutter senere mister vi bolden i opspillet i højre side. Bolden ender ved en Viby-spiller, som koldt og elegant løfter bolden over Blicher til en måske lidt ufortjent udligning.
Pausestillingen blev derfor 1-1. Vi snakker om, at det er vigtigt at holde fokus og få sat hastighed på bolden igen. Vi skifter ud. Blandt andet kommer Nikolaj Rohde på kassen – venligt udlån af U17.
Vi starter 2. halvleg næsten som første halvleg. Kasper er kommet ind og viser sig med et par gode løb. Efter 18 minutter bliver han fældet i gennembrud. Dommeren dømmer frispark, på trods af flere appeller for at Kasper var i feltet, og der derfor skulle dømmes straffespark. 
Firgaard må gå ud med lidt lysken-bøvl, og lidt senere halter Taylor ud med noget, der minder om et trykket ribben. Der bliver spillet efter noget, der minder om Aussie-rules Football. Viby går virkelig til stålet og får lov. Vi får ikke udnyttet vores overtal og skulle måske have haft flere minutter i overtal.
Med ca. 10 minutter igen er Viby en sjælden gang på vores banehalvdel, og med et langskud scorer de - uden chance for Nicolaj - til 1-2.
Vi har mistet fokus på fodbolden, og vores afleveringer og løb ligger ikke helt i skabet. Vi skal bliver bedre til ikke at bruge så meget fokus på dommeren men koncentrere os om vores spil, vores hold og at hjælpe hinanden. Det var "kun" en træningskamp, og sommetider lærer man mere af at tabe.
Vi får en ny chance på fredag mod Randers FC med kampstart kl. 18:20. Der vil igen være åbent i "Grønsværen", så det er muligt at stille sult og tørst før kampen.
Danmarksserieholdet var også i kampaktion i weekenden, hvor det blev til en storsejr mod Hobro. Hør DS-cheftræner Robert Sørensens kommentarer til kampen her.