Menu

U19: Nederlag til SfB/Oure FA sætter pres på sidste kamp

image Foto: Allan Firgaard Jespersen
FC Djursland
11. november 2019 kl. 22:34
Efter de unge hajers nederlag til SfB/Oure FA i weekenden, kræver det som minimum et point på lørdag for at sikre endnu en sæson i Liga 1, når vi slutter efterårssæsonen af med en udekamp i Fredericia.
Efterårssæsonen lakker mod enden. Efter en sæsonstart, hvor vi fik for få point, og hvor der var for mange lige-ved-og-næsten-kampe, har vi nu fået skrabet point sammen til en placering over stregen. Den placering skulle forsvares mod rækkens førerhold fra Svendborg/Oure.
Efter onsdagens kamp i Odder måtte vi nødvendigvis rokere i defensiven, så vores start-11'er var Blicher, Mikkel, Bendix, Firgaard og Diego bagerst. På midtbanen var Nicklas, Buus (som gjorde et fint comeback) og Taylor, og på toppen var så Sander, Thor og Hassan. På bænken sad HJ, Kasper og Cramer.
Planen var at forsøge at sætte gæsterne under pres - især deres bagerste, som i den modsatte kamp synes at være til at presse. Men det blev os, som kom under et gevaldigt pres af et hold med hurtige, stærke og teknisk gode spillere. De første syv minutter foregik stort set på vores banehalvdel. Efter otte minutter redder Blicher en friløber, efter 12 minutter appellerer SfB/Oure for straffespark, og efter 13 minutter får de et frispark i deres venstre side. Frisparket bliver sendt ind i feltet, hvor en fynbo kommer øverst, og vi er bagud 0-1.
Vi kæmper os ind i kampen, men vi har meget svært ved at holde bolden inden for egne rækker. Vi kommer dog mere med i spillet, blandt andet med noget samspil i venstre side, som afsluttes med et skift til højre, hvor Thor har meget plads, men desværre bliver afleveringen lidt for spids. Efter godt 20 minutter får gæsterne igen et hjørnespark, og så er der scoret til 0-2. Heldigvis får vi denne gang svaret hurtigt igen. Vi får hjørnespark i venstre side, og Nicklas sender bolden ind i feltet. Thor når højest, og vi kommer på 1-2.
Vi har en periode, hvor vores spil hænger bedre sammen. Efter 39 minutter har vi noget småspil, hvor Hassan kommer på skudhold, men bolden går lige forbi gæsternes mål. I den anden side har Buus og HJ et sammenspil, hvor HJ med en sukkerbold sender Buus i feltet, men desværre redder målmanden forsøget. Kort før pausen taber vi bolden i opspillet, og gæsterne øger føringen til pausestillingen 1-3.
I pausen forsøger vi at få humøret op. Vi er med, men vi skal forsøge at spille mere og holde lidt mere på bolden. Efter pausen kommer vi mere med, selvom det stadig er gæsterne, der er toneangivende. Men efter ca. et kvarter af anden halvleg mister vi bolden i opspillet, og kynisk udnytter gæsterne gaven og øger til 1-4.
Efter godt en times spil får gæsternes nr. 12 en advarsel for et seriefrispark på Kasper, som var i et godt gennembrud langs venstre kant. Vi får ikke noget alvorligt ud af vores overtal, og efter 80 minutter mister vi bolden på vej fremad banen. Tilbageløbet er ikke godt nok, og gæsterne kan score til 1-5. Med fem minutter tilbage bliver Sander fældet i gæsternes felt, og HJ omsætter sikkert chancen til en 2-5 reducering.
Da der er spillet 88 minutter, sender Sander en følt afslutning fra kanten af feltet. Desværre bliver det stolpe-ud, og på omstillingen øger gæsterne til slutresultatet 2-6, hvilket langt fra var det, vi havde håbet. Det betyder, at vi nu skal til Fredericia og have tre point for også at spille Liga 1 efter jul - uafgjort kan dog eventuelt, afhængigt af mange andre resultater, være nok.
Tak til alle jer, der trodsede kulden, og igen støttede os. Resultatet var ikke godt, men der var flere gode elementer. Vi spillede mod et rigtig godt hold, som var bedre på dagen. Nu har vi næsten en uge til at komme til hægterne igen, måske få nogle hjem fra lazarettet, og så få et par træninger mere på kunstgræs, så vi er klar til lørdagens finale.