Menu

U19: Overlever i Liga 1 efter uafgjort mod Frederica fF

image Foto: Allan Firgaard Jespersen
FC Djursland
19. november 2019 kl. 16:36

I weekenden drog hajerne til Fredericia i forsøget på at få mindst et point med hjem. Det lykkedes, og med hjælp fra andre resultater i rækken skal hajerne derfor spille Liga 1 igen efter jul.

Da vi lørdag skulle møde Fredericia, kunne vi leve med uafgjort, mens Fredericia fF skulle vinde for at blive i rækken, så det var på ingen måde en ubetydelig kamp, der skulle gøre ende på efterårssæsonen i Liga 1.

Vi starter med disse 11: Blicher, Mikkel Firgaard, Guney og Diego. På midten Lasse, Nicklas og Nikolai. Forrest Hassan, HJ og Sander. På bænken Taylor, Thor og Bendix.

Vi starter fint med boldbesiddelse og pres på Fredericia, men ret hurtigt – efter blot syv minutter – kommer vi bagud på en omstilling. Nu er det os, der er under pres. Men ingen hænger med hovedet ret længe, for vi begynder at kæmpe os tilbage i kampen med højt pres og god holdmoral. Efter 12 minutter bliver Nicklas fældet lidt uden for værternes felt. Frisparket kommer dog ikke længere end i Fredericias mur.

Efter ca. 17 minutter får Fredericia fF det første gule kort, så vi får en periode i overtal. Vi er ikke gode til at udnytte overtal, så det er faktisk værterne, der efter 19 minutter tvinger Blicher til en god redning på et direkte frispark.

Godt halvvejs i første halvleg får endnu en Fredericia-spiller gult, så vi har nogle minutter i dobbelt overtal. Thor kommer ind for Lasse, og vi forsøger at sætte hjemmeholdet under endnu større pres. Vi er inde i kampen og sætter nogle gode angreb op. Efter ca. 27 minutter kommer Mikkel til baglinjen. Desværre er der ingen FCD'ere, der når frem til tværafleveringen. Blicher er samtidig sikker i målet, da værterne har et frispark i en god position lidt efter.

Da værterne igen er fuldtallige, bytter Thor og Lasse igen. Vi får sendt nogle gode, dybe afleveringer afsted, men vi mangler lige det sidste for at nå frem til dem før Fredericias keeper. De sidste fem minutter af halvlegen har vi flere gode opspil. HJ og Buus har gode forsøg, og Hassan scorer, men der dømmes offside på Sander, så vi må gå til pause med en god fornemmelse. Vi skal nok klare det, selvom vi er nede med et.

Vi fortsætter ufortrødent efter pausen. Vand og chokolade har givet ny energi og tro på sagen. Allerede efter seks minutter har Sander en stor chance for at bringe balance i regnskabet, men heldet er ikke lige med os. Lige efter er der en kæmpechance til værterne, men heller ikke de har held til at score.

Da der er spillet godt 50 minutter, får vi hjørnespark. Det bliver sendt i feltet, hvor bolden efter et par riposter kommer hen til Hassan, som scorer til 1-1, og nu er presset igen på Fredericias banehalvdel. Kort efter vores udligning er der på ny gult kort til en Fredericia-spiller. I perioden fra det 60. minut til det 75. minut har vi mange lige-ved-og-næsten-chancer for at afgøre kampen. Thor er tæt på at nå en stikning fra Sander, Buus har en god tværaflevering, som Sander er tæt på at nå, Buus har også selv en stor chance.

Fredericia kan ikke bruge uafgjort, så vi bliver sat under stort pres. Vi har dog nogle muligheder uden at være rigtig tæt på. En af disse muligheder er et godt ryk fra Diego, som stoppes ved, at han bliver rykket i trøjen – endnu et gult kort til hjemmeholdet. I en batalje ved værternes udskiftningsområde, hvor ledere og spillere fra FfF er noget aggressive, bliver der uddelt et rødt kort til en leder eller spiller.

Ved 91 minutter får Guney et gult kort, og lidt senere i overtiden stanger dommeren også et gult kort til Sander, så vi spiller færdig i undertal. Men vi holder skansen, selvom vores hjerter næsten stod stille, da Blicher lavede et lille stunt i de døende sekunder. Han påstår dog selv, at han havde fuld kontrol over det.

Med resultatet 1-1 måtte Skanderborg og Tarup/Paarup ikke vinde! Midt på E45 breaker Thor så nyheden, at AFG/Lyseng har slået Skanderborg, og vi har sikret endnu et halvår i Liga 1. Det var en mandfolkepræstation, drengene leverede i Fredericia. Der var hårdt pres fra mange tilskuere og tænding på hjemmeholdet samt deres trænerbænk, så stor ros for at hajerne bevarede hovederne kolde, så vi fik et resultat, vi kunne bruge.