Menu

U19: Pokalnederlag til stærke Silkeborg IF U19

image Foto: Allan Firgaard Jespersen
FC Djursland
23. oktober 2019 kl. 17:06
I går, tirsdag den 22. oktober, fik hajerne besøg af selveste Silkeborg IF's U19-hold. På trods af en mandfolkeindsats fra hajernes side af, gjorde modstanderne en ende på vores DBU Jylland Pokal-deltagelse for i år.

Tirsdag aften fik HSM Arena besøg af et hold fra øverste hylde, da Silkeborg IF's hold fra U/19 Ligaen, der er den bedste U19-række i landet, skulle møde vores U19-drenge i DBU Jylland Pokalen. Det sås tydeligt, at det ikke kun var for sjov. Gæsterne var nemlig på stadion, før vi kom, og havde ud over cheftræneren og spillerne både en fysisk træner, mental træner, fysioterapeut og holdleder med. Det gjorde det desuden heller ikke lettere for os, at halvdelen af vores hold er på studietur i Brasilien.

Vi har heldigvis nogle gode reserver og havde tilsagn om at låne lidt fra U17-drengene, så vi tog opgaven på os med den sædvanlige attitude: "Our team, our football - enjoy!" Vores tilgang til opgaven var dog en smule mere defensiv end ellers - med hovedvægten på forsvar og omstillinger. Vi startede med Nikolaj på kassen og Russel, Bendix, Atas og Firgaard i bageste kæde. På midten var Carbac og Lasse samt HJ og Hassan på kanterne. Angrebet bestod af Thor og Kasper. Ster, Ivan og Bestun startede på bænken.

Silkeborg starter med et gevaldigt pres. Vi har "parkeret bussen", men parkeringen har vist været lidt skæv, for efter tre minutter får Silkeborg IF et hjørnespark, som vi ikke får clearet, og så vi er hurtigt nede med én. Som aftalt holder vi den positive tilgang, og fem minutter senere erobrer Russel bolden tæt på midten og spiller HJ, der tager et par træk og spiller Hassan dybt. Vi får hjørne, som vi desværre ikke får omsat til noget.

Resten af halvlegen er det Silkeborg IF, der har bolden mest, men vi er i  høj grad med. Der bliver kæmpet for hver bold, og gæsterne kommer ikke rigtig til fadet. Vi holder dem stort set fra baglinjen, og deres forsøg på at komme igennem på midten bliver også bremset af forsvar og midtbane.

Efter et kvarter bliver Hassan spillet godt i dybden. Vi mister kort bolden, inden vi erobrer den igen, men chancen bliver ikke rigtig stor. Da der er spillet ca. 25 minutter, må Carbac og senere Hassan komme ud for at få lidt luft, fordi der bliver løbet mange meter. Efter en halv times spil trækker Guney vores første gule kort i en situation, hvor han sætter sig i respekt overfor de fysisk stærke Silkeborg-spillere.

Da halvlegen er ved at være slut, får Silkeborg IF endnu et hjørnespark, og det bliver lidt en gentagelse af situationen i starten af halvlegen. Vi får ikke clearet, og Silkeborg kan gå til pausen med 0-2, skønt Kasper næsten fik reduceret, da han var lige ved at kæmpe sig igennem lidt efter. I pausen er vi enige om ikke at miste modet men fortsætte, hvor vi slap. Der vil komme lidt flere udskiftninger, så der er luft til at kæmpe hele anden halvleg.

Vi kommer igen under pres men får alligevel halvlegens første hjørnespark, som vi dog ikke får noget ud af. Efter ca. en times spil mister Russel bolden på midten af banen, men symptomatisk kæmper han selv tilbage og får bolden – og manden samt et gult kort. Kort efter er Hassan igennem i venstre side. Han får spillet HJ fri foran mål, men SIF-keeperen redder.

Med ca. 25 minutter tilbage får Silkeborg et frispark i højre side. De tager det hurtigt og får sig spillet igennem til en scoring til 0-3. Kort efter må Russel udgå med krampe efter en flot indsats på højre back.

Med et kvarter igen spiller Silkeborg sig godt igennem. Det er reelt blot deres andet gennemspillede angreb, men - ligesom deres Superliga-hold - er de effektive og scorer til 0-4, og så er gassen ved at gå ud af ballonen - skulle man tro, men kort efter spiller vi os igennem i venstre side, men desværre offside. Vi fortsætter, og med otte minutter igen får Hassan et frispark, og Silkeborg får et gult kort. HJ sender frisparket i feltet, og vi får forlænget til Bendix, der er tæt på en reducering, men desværre igen offside.

Med seks minutter igen mister vi bolden på midten af banen, og det ender med, at vi får lavet et straffespark. Straffespark var da også en del af vores plan B, men hellere i forbindelse med en straffesparkskonkurrence efter et uafgjort resultat. Keeper Nikolaj Rohde viser dog, at det kunne have gået vores vej i en sådan situation, da han flot plukker sparket fra Silkeborg-spilleren, og kampen slutter 0-4 efter en god fight.

Tak til alle jer, der på en mere end halvkold tirsdag aften tog jer tid til at vise jeres støtte. Det glæder os hver gang, at så mange tropper op. Vi synes selv, at vores indsats var godkendt, for vi kæmpede alt det, vi kunne. Vi udfordrede med det, vi er gode til, og bagkæden - med hjælp fra midtbane og angreb - holdt i lange perioder Silkeborg fra de rigtig store chancer. Til gengæld havde vi selv tilløb til chancer, så stor ros til spillerne for deres mandfolkeindsats - tak til jer. Vi holder nu en pause indtil 3. november, hvor vi tager (endnu) en tur til Fyn.