Menu

Sportschefen tager ordet... samarbejde mellem U17, U19 og DS-holdet.

image Foto: Young Work Productions
FC Djursland
27. marts 2020 kl. 09:23
I denne omgang af "Sportschefen tager ordet..." fortæller sportchef, Nicolaj Rygaard Poulsen omkring samarbejdet mellem U17, U19 og DS-holdet.

Samarbejde mellem U17, U19 og DS-holdet.
Strukturen er bygget sådan op, at spillerne har deres base på deres årgang i U17 eller U19, men der skal også være mulighed for at blive udfordret på et højere niveau for at blive endnu dygtigere.
For at få et fleksibelt samarbejde mellem U19 og DS-holdet er træningstiderne sådan, at DS-holdet, som består af 22 seniorspillere + 8 U19-spillere, træner mandag, tirsdag og torsdag, mens kampene spilles lørdag.
U19-truppen på 18 spillere træner mandag, onsdag og evt. fredag og spiller kampe søndag.

På den måde kan 8 spillere tirsdag og torsdag rykke op og træne med seniorholdet for at få de ekstra udfordringer, mens de de to andre træningsdage er med i deres faste base. En enkelt U19-spiller har allerede fået debut på Danmarksserie-holdet i efteråret, og man tænker, at flere spillere får deres debut undervejs i foråret 2020.
Samtidig findes der for øjeblikket 6-8 U17-spillere, som træner med hos U19-holdet her i foråret for at gøre dem parate til at spille U19 efter sommerferien – forhåbentlig i Liga 1.
Man har de menneskelige ressourcer, men der er også udfordringer.
Det er vigtigt for F.C. Djursland at vise de unge fodboldtalenter, at de ikke behøver at tage til Århus eller Randers for at afprøve deres talent. Der er mange mennesker på Djursland, som vil bruge deres fodboldviden, fodbolderfaring, ledelsesevner, fritid og sponsorpenge på de unge mennesker. Men som Nicolaj Poulsen siger, så bliver det jo dyrere, jo dygtigere man bliver. Med Grenaas placering geografisk midt i landet men alligevel i udkanten er der langt til udekampene, og for U19-holdet deles kørslen mellem forældrene og en bus, som økonomisk er en rigtig tung medspiller.