Menu

2020: Året, der gak for DS

image Foto: DB Marketing
FC Djursland
26. januar 2021 kl. 13:15
Cheftræner for DS-holdet, Felipe Soares, sætter herunder ord på et gakket 2020, hvor coronasituationen gjorde det svært for den nye cheftræner.

2020 var året, hvor Felipe Soares skiftede assistentrollen ud med cheftrænerrollen, da han i sommers blev præsenteret som afløser for Robert Sørensen. Trods det begrænsede antal kampe, fik brasilianeren alligevel sat sit præg på holdet. Han udtaler:

"FC Djursland dannede et nyt hold. Jeg bruger flere lokale spillere og meget unge spillere, der er flyttet op fra U19, men ideen er at blande unge med mere erfarne spillere."

Felipe fremhæver desuden de erfarne spilleres modtagelse af de yngre spillere og interaktionen herimellem som et lyspunkt i det forgangne år og en medvirkende faktor til, at U19-spillerne så hurtigt tilpassede sig seniorfodbolden.

Træningsdagen

Felipe er stor fan af træningsdagen og argumenterer for, at tiden sammen på træningsbanen er vigtig for at blive et hold. Derfor gjorde coronapandemien og timingen af den ikke cheftrænerjobbet let:

"Det er meget dårligt at skulle stoppe spil og træning. Vi forbedrede os som hold og de positive resultater begyndte at dukke op, da vi var nødt til at stoppe igen."

Træningen fortsætter dog - blot hjemmefra. Det er bare ikke helt optimalt, særligt psykisk. Felipe forklarer:

"Vi træner alle derhjemme, men når nedlukningen varer så længe, som den har gjort, er det naturligvis svært at være motiverede. Men vi gør det bedste, vi kan." 

Fremtiden

Heller ikke opstarten bliver helt, som den plejer:

"Vores start afhænger af, hvornår vores første kamp i sæsonen er, men vi bliver nødt til at fremskynde tingene og træne den fysiske del mere for hurtigere at komme i bedst mulig fysisk form."

På trods af et turbulent og besværligt første halvt år, er Felipe fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden. Det skyldes især holdånden i truppen:

"Vi er meget stærke, når vi er sammen om tingene. Hvis alle gør deres bedste for holdet, på og udenfor banen, er jeg sikker på, at vi vil levere gode kampe."