Menu

2020: Året, der gak for U16 (M)

image Foto: DB Marketing
19. januar 2021 kl. 10:02
Cheftræner for U16-drengene, Robin Arvid, sætter herunder ord på et gakket 2020, dets højdepunkter og visionerne for fremtiden.

Ligesom for alle os andre, havde U16-drengenes 2020 "corona" som nøgleord. Cheftræner Robin Arvid forklarer om nedlukningens betydning: 

”Det betyder selvfølgelig, at vi går lidt i stå. Vi vil rigtig gerne ud på træningsbanen, så vi kan videreudvikle, men drengene plejer at være gode til at holde sig i gang, så vi hurtigt kan komme i gang med det sjove. Nemlig spillet med bolden.”

U16-drengene var dog en smule mere priviligerede end seniorerne: 

"Vi fik jo også lov til at træne i længere tid, grundet vi var under 21. Dermed fik vi faktisk trænet hele vejen, indtil vi gik på vinterpause den 10. december.”

Ud over uroligheden omkring coronasituationen, var der rokade i trænerstaben af flere omgange, senest med tilgangen af Oliver Jensen som assistent, hvorfor Robin beskriver året som værende "turbulent" og med "meget uvished". 

Udvikling

Trods dette, har netop fodbolden ifølge Robin været et af årets lyspunkter. Desuden har han mange positive ord at sætte på holdet og dets udvikling:

"Det største højdepunkt er uden tvivl drengenes udvikling, både som spillere, men også som mennesker. Vi fik mange nye spillere ind i sommers, som har styrket holdet rigtig meget. Det har gjort, der er kommet meget mere fokus til træning, og det har gjort, at drengene har flyttet sig helt sindssygt. Vi er det sidste år gået fra at være et hold, der kunne krige til at være et fantastisk spillende fodboldhold, og det er en kæmpe fornøjelse."

Pokalkampen

Særligt en kamp fra sidste år hænger fast i hovedet på cheftræneren - nemlig pokalkampen imod VSK:

"Vi troede, vi skulle spille imod et Liga 4-hold, men i virkeligheden skulle vi spille imod et U16-hold, der lå nummer et i U17 liga 3. Vi gav chancen til flere, som ikke havde spillet meget, og de leverede en af de vildeste jernindsatser. 1-1 lige før pause, da vi får et rødt kort og straffe til VSK. Vores fantastiske målmand Tobias redede dog og gav os en livline. Dog scorede VSK kort inde i anden halvleg til 2-1, og det så nu sort ud… Dog formåede drengene med en mand i undertal imod et på papiret bedre hold at lægge et tungt pres. 10 minutter før tid fik vi dog et gult, og var 9 mod 11. Alligevel formåede drengene at komme frem til flere store chancer, og i sidste sekund fik vi straffe, som vores kaptajn Ludvig sikkert sparkede ind. Efter vandt vi straffesparkskonkurrencen, og triumfen var fuldendt. Det var det vildeste, jeg har set i alle mine fodboldår."

Skader og skarphed

2020 var som sagt et år, hvor spillerne udviklede sig rigtig meget, men året har ikke udelukkende været positivt. Eksempelvis var holdet særligt på en position hårdt skadesplaget:

"Vi har haft rigtig mange skader, blandt andet har vi haft begge vores målmænd skadet i halvdelen af sæsonen. Dog har det været positivt, at hver gang der har været en skade, er der bare en ny, der er gået ind og har taget over.

Robin fremhæver især en ting, der skal arbejdes på i det nye år. Det er kynismen foran mål:

"Vi har været uskarpe, når det har galt den sidste tredjedel i begge ender. Vi har ikke scoret nok med tanke på antal chancer," siger Robin og fortsætter fortrøstningsfuldt:

"Spillerne viser hver gang til træning, at kvaliteten er der, så det skal nok komme. Vi har ofte været totalt spildominerende i 80 procent af kampen, men af en eller anden grund har vi altid haft en tendens til at miste fokus i 10-15 minutter, og det har modstanderne været rigtig dygtige til at udnytte."

Håb

Opstarten efter vinterpause med fysisk tilstedeværelse bliver senere end normalt. Derfor ligger ansvaret i høj grad hos drengene og deres "disciplin på hjemmefronten", som Robin udtrykker det. Han uddyber:

"Jo bedre form vi er i, jo mere tid får vi til at træne med bold, og hvis formen stadig mangler meget, vil der selvfølgelig blive lagt vægt på at komme i en god fysisk form, så vi bliver klar til kampe og undgår skader.”

Når holdet engang kan mødes og træne sammen igen, er målet klart: 

”Håbet er at videreudvikle det, vi har gang i. Vi skal fortsætte med at være spildominerende og give den maks gas til både træning og kampe. Derudover lægges der ikke skjul på, at jeg personligt vil sige, at vores hold er på grænsen til at være ’for gode’ til Liga 3. Det kræver dog ydmyghed og hårdt arbejde, for ellers når man ikke sine mål.”