Menu

Sæsonen der gik med: trænerstaben for U19

image Foto: Young Work Productions // Cheftræner Felipe Soares (t.v.) og assistenttræner Allan Firgaard Jespersen (t.h.)
FC Djursland
09. juli 2018 kl. 22:11
Trænerstaben for U19-holdet fortæller om den netop afsluttede sæson.

De unge hajer endte på en flot andenplads i Liga 2 efter Silkeborg KFUM i sidste sæson og rykker op i Liga 1.

Assistenttræner, Allan Firgaard Jespersen, fortæller om sæsonen herunder.

  • I foråret fortalte I, at I forventede, at vi ville blive presset, nu da vi var oprykkere, men også at vi kunne løfte vores eget niveau. Hvordan gik det, synes I?

"Vi har set, at hver eneste spiller, vi har brugt – og vi har brugt mange – har kunnet være med og bidrage til holdets succes. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at spillernes individuelle niveau er blevet højnet. Vi har spillet rigtig gode kampe, og så er der et par knap så gode kampe. Vores topniveau er løftet, men vores bundniveau er lige lavt nok."

  • Hvad har det betydet for holdet, at få en træner som Felipe ind som cheftræner?

"Det har betydet, at der altid er en positiv og optimistisk indgangsvinkel til tingene – let’s enjoy. Felipe er jo en supersympatisk fyr, og det smitter af. Samtidig har han jo selv et højt teknisk niveau, så drengene ikke sættes til noget, han ikke selv kan."

  • I snakkede også om at arbejde mere med possession og at være mere kompakte. Hvordan gik det?

"Som jeg antydede, da jeg skrev, at vores bundniveau ikke er, hvor vi gerne vil have det, så har der været kampe, hvor vi ikke er lykkedes med at være kompakte og holde possession. Vi reddede i sidste øjeblik det ene point i Grindsted, men tabte to, fordi vi ikke lykkedes med at spille vores eget spil."

  • I fortalte, at I regnende med, at truppen ville få et bedre sammenhold, bl.a. pga. de længere køreture. Hvordan har truppen fungeret?

"Vores største succes, synes jeg, er, at truppen har fungeret så godt, som jeg føler, den har. Selvom enkelte har langt hjem og bor på campus, og andre har jobs i byen at passe, så er der et sammenhold på kryds og tværs. Det er vigtigt, når de sidste meter skal løbes for at kæmpe point hjem til Djursland."

  • Hvad var sæsonens højdepunkt?

"Umiddelbart vil jeg sige, at det var, da vi maste VB i Vejle lige efter at have tabt førstepladsen i Grindsted. Vi kom igen og viste, at vi kan, trods flere afbud og en svær udebane."

  • Var sæsonen alt i alt godkendt?

"Absolut. Vi har udviklet os som hold og individuelt. Resultatmæssigt har vi vundet de fleste kampe og slutter på en fin andenplads, og vi var længe med i kampen om førstepladsen. Samtidig har vi også en pæn andel i, at GIF's S2-hold sikrede sig overlevelse (pga. at S2-holdet lånte nogle U19-spillere, red.)."