Menu

U19: Storsejr ude mod FC Skanderborg

image Foto: Allan Firgaard Jespersen
FC Djursland
14. maj 2018 kl. 16:52
I går, søndag, vandt U19-holdet 3-0 ude mod FC Skanderborg på en varm forårsdag.

Efter sidste-øjeblikssejren over Randers Freja for halvanden uge siden skulle vi se, om vi kunne få gang i spillet igen med en tur til Skanderborg.

På forhånd var der lagt i kakkelovnen, idet Skanderborg synes, vi skulle have flyttet vores hjemmekamp mod dem med kort varsel på grund af en gymnasiefest.

Felipes oplæg indeholdt ikke så meget taktik - vi skal være kompakte, og vi skal presse. Felipe talte om, hvordan vi med positiv tænkning og ved at visualisere succes kan få succes - et inspirerende oplæg!

Der var også en god varme på kunstgræsbanen lidt udenfor Skanderborg - solen skinnede, og vejret var perfekt.

Dagens start-11'er var Robin, Busse, Vogel, Birkedal, Firgaard, JC, Ring, Frue,  Tox, Tøtte og Oliver, mens Sander, Diego og Lasse var på bænken.

Der var et længe ventet comeback til Emil Birkeldal, som har været savnet. Udover en masse bolderobringer, så viser han, at han kan gå med frem og være med i opspillet. Efter ganske få minutter er han ved baglinjen og sender et indlæg ind til Oliver, der desværre må se sit hovedstød blive reddet på stregen af Skanderborgs keeper. Så vidste vi, at deres forsvar er til at have med at gøre.

Vi har desuden en stor chance mere før det 10. minut, hvor Tøtte jagter en bold. Desværre når keeperen den først, så Tøtte rammer ham. Det koster Tøtte 10 minutter på bænken, og pludselig er vi under pres. Vi rider stormen af, og selvom Skanderborg et par gange kommer til baglinjen, bliver det ikke for alvor farligt.

Efter en lille halv time må Busse ud, da varmen gør det svært at trække vejret, og Sander kommer ind, mens Tøtte trækker ned i forsvaret. Fem minutter efter laver vi en dobbeltudskiftning. Oliver og Frue går ud, og Lasse og Diego kommer ind.

Kort før pausen kommer Diego til baglinjen i højre side. Han får den ind til Sander, som scorer til 0-1. Lettelsen er til at føle på!

Dommeren fløjter til pause, og vi føler, at vi har styr på det, men 0-1 er en farlig føring.

Efter 55 minutter bliver Skanderborg reduceret til 10 mand. Desværre er det et overtal, vi ikke rigtigt får udnyttet. Men efter ca. 25 minutter kommer Diego igen til baglinjen, og denne gang er det Tøtte, der får lov til at sætte sidste fod på indlægget. Der står dermed 0-2 nu, hvilket også er en farlig føring, men det giver alligevel lidt mere ro.

Dommeren forbarmer sig over os og giver en vandpause midt i halvlegen. Det var varmt, og spillerne havde behov for pausen. Vi fik strenge ordrer om, at det kun var en vandpause, så det nøjedes vi med.

Med få minutter tilbage tager Tox en tur i venstre side. Han finder Tøtte, som scorer sit andet mål i kampen, og den er lukket.

Dermed får vi tre point, og vi er stadig med i den ende, der er rigtig sjov. Vi ligger p.t. nummer to med 16 point i otte kampe. Over os ligger Silkeborg med 21 point, mens HOG Hinnerup ligger lige bag os med 14 point. Vi har dog spillet en kamp mindre end resten af top-fem-holdene. 

På søndag skal vi så på bustur til Grindsted - der er stadige ledige pladser i bussen. Grindsted slog i går Vorup med 6-2, så der venter os endnu en hård kamp, hvis vi vil have point med hjem. Ser vi, selvom vi tager en kamp ad gangen, lidt længere frem, har vi en spændende hjemmekamp mod rækkens nummer et, Silkeborg, som vi desuden nok skulle have slået i Silkeborg, den 1. juni. Vi ses!