Menu

U16 (K): Videre i pokalen efter sejr over HHQ-19

image Foto: DB Marketing
FC Djursland
12. november 2020 kl. 15:49
Onsdag aften lykkedes det U16-pigerne at sikre videre avancement fra pokalturneringens anden runde med en smal sejr over HHQ.

Efter at efterårets målsætning om oprykning til Liga 1B var kommet i hus med en enkelt ridse i lakken efter nederlag i den sidste kamp til et velspillende Skødstrup-hold var vi nu nået til anden runde i pokalturneringen. Modstanderen var HHQ-19 (Hadsten SK & Hornbæk SF Kvinder), som i efteråret har spillet i Liga 1. Kampen har været rykket lidt rundt pga. covid-19, men endelig lykkedes det at få kampen afviklet.

HHQ var klare favoritter, da vi de sidste gange, hvor vi har haft fornøjelsen at møde dem, har forladt banen som tabere. Men denne aften ville pigerne det anderledes. Via en stram organisation i kæderne hænger holdet helt fantastisk sammen og holder HHQ væk fra de helt store chancer i første halvleg, mens vi selv formår at få flyttet bolden hurtigt rundt og skaber nogle lovende omstillinger. Alligevel er der HHQ, som scorer på en af deres specialiteter: hovedstød på hjørnespark. Et flot mål uden chance for Kaysa Lemkow på mål.

I halvlegen kan man kun rose pigerne. De holder alle aftaler, som vi før kampen havde snakket igennem. Der manglede kun lige at få lagt bolden ind i nettet. Forløsningen kommer kort inde i første halvleg, hvor Celina Holm sætter sin direkte modstander og flot placerer bolden ved nærmeste stolpe og udligner til 1-1.

Vi fortsætter med at holde organisationen, og efter et kort målspark til HHQ lykkedes det Frederikke Basballe Hansen at få lagt det rigtige pres sammen med resten af holdet. Hun erobrer bolden og sætter den i en bue henover keeperen til resultatet 2-1.

Ud over Frederikke Basballe Hansen, som fik debut mod Skødstrup, gav kampen debut til Laura Gløvermose Nielsen, som begge til dagligt spiller på Grenaa IF’s U14-hold. Stor ros til begge piger for deres indsats og måde at falde ind i holdet på.

Tredje runde i pokalturneringen spilles lørdag d. 12. december kl. 14.00 på Designa kunstgræsbane, Ternevej 83, 8700 Horsens. Modstanderen er FC Horsens, som også har spillet i Liga 1 her i efteråret.